Vraag een gratis adviesgesprek aan

Je gaat binnenkort met pensioen?

Pensioenadviseur zoeken? Kies voor NLPensioen en profiteer van betrouwbaar en deskundig advies, volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Direct Ingaand Pensioen

Ga je binnenkort met pensioen? Dan moet je met je opgebouwde pensioenkapitaal een Direct Ingaand Pensioen aankopen. Hier komt veel bij kijken. Het begint al bij de vraag of je al je opgebouwde pensioenen bij elkaar kan optellen en in één uitkering kan samenvoegen? Kan dit wel? Daarnaast een keuze voor een verzekeraar die de uitkering gaat verzorgen. Is de hoogte van de uitkering echt de enige voorwaarde in het maken van je keuze?

Direct Ingaand Pensioen bij huidige verzekeraar of kijk je verder?

Hoeveel je kunt aankopen, hangt onder meer af van de marktrente. De marktrente is op dit moment historisch laag. Dit leidt tot een relatief laag pensioen. Sinds 1 september 2016 mag je daarom jouw opgebouwde pensioenkapitaal beleggen als je al met pensioen bent. Deze oplossing is niet voor iedereen geschikt. Door een goed beeld van uw persoonlijke situatie te krijgen, kunnen wij u hierin begeleiden en helpen een passende keuze te maken. Kijk ook in het pensioenregister om een idee te krijgen van de verschillende pensioenen. Misschien staat er nog een ‘vergeten’ pensioenregeling bij.

Lees meer over de mogelijkheden over het aankopen van een direct ingaand pensioen in ons blog over dit onderwerp.

pensioen aankopen
Scroll naar boven