Pensioenregeling verlengen in 8 stappen

Veel pensioenregelingen hebben een looptijd van 5 jaar. Vroeg of laat krijg je daarom te maken met een mogelijke verlenging van de ‘uitvoeringsovereenkomst’. Het uitgelezen moment om eens kritisch te kijken naar de pensioenregeling. Een pensioenregeling is immers één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden, neem daarom de tijd om dit proces zorgvuldig te doorlopen.  Welke verwachtingen heb je op het gebied van kosten en uitkomsten? Hoe zit het met de administratieve performance van de pensioenuitvoerder?

Een mogelijke conclusie is om de pensioenregeling bij een andere pensioenuitvoerder voort te zetten. Zorg dan voor een goede communicatie met uw personeel, zodat er geen conflicten ontstaan. 

Structuur bij pensioenregeling verlengen

Structuur is van belang in dit proces, maak daarom altijd een plan van aanpak. Uiteraard kunnen wij dit samen met u oppakken en kunnen we in gezamenlijkheid een adviestraject opstarten. 

Ondersteuning bij de aanpak verlengen pensioenregeling

Na het volgen van de bovenstaande stappen, heb je succesvol de pensioenregeling verlengd! Wilt u liever ondersteuning in dit proces, neem dan gerust contact op met NLPensioen en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Bouw aan je eigen pensioen met NLPensioen

Scroll naar boven