Nabestaandenpensioen

U bent hier:
< Terug

Nabestaandenpensioen is voor veel werknemers een belangrijk onderdeel van de pensioenregeling. En dat is begrijpelijk: iedereen wil zijn of haar partner financiële zekerheid bieden. Hoe heeft u het nabestaandenpensioen – ook wel partnerpensioen en wezenpensioen – voor uw werknemers of uzelf geregeld?

Algemene Nabestaanden Wet

De belangrijkste wettelijke voorziening in Nederland voor partners die achterblijven na overlijden, is de Algemene Nabestaanden Wet. Op basis van deze wet kan uw partner een uitkering krijgen van de overheid als u overlijdt. Maar op de ANW kunnen maar weinig mensen aanspraak maken. Zo moet u voor 1950 geboren zijn, of kinderen hebben van achttien jaar of jonger of meer dan 45% arbeidsongeschikt zijn.

Kinderen kunnen een wezenuitkering krijgen als beide ouders zijn overleden.

Aangewezen op het nabestaandenpensioen

Wat betekent het voor de partner en kinderen van uw werknemers als ze niet van de wettelijke voorzieningen voor nabestaanden gebruik kunnen maken? Sommige nabestaanden ontvangen een uitkering uit een privé-verzekering. Maar de meeste achterblijvende partners of gezinnen zijn voor financiële zekerheid op een nabestaandenpensioen of partnerpensioen aangewezen.

Vorige Maximale opbouwpercentages pensioen
Volgende Pensioenaanspraak
Inhoud