Salarisaanpassingen

Salaris

De pensioenopbouw van uw werknemers is gebaseerd op hun pensioengevend salaris.

Vaak verandert dit salaris in het begin van een nieuw jaar. Graag ontvangen wij de nieuwe salarisgegevens van u zodat wij deze in de pensioenregeling kunnen verwerken. In deze brief leest u om welke gegevens het gaat, hoe u deze eenvoudig aan ons kunt doorgeven en waarom dit belangrijk is.

Aanlevering salarisgegevens

Graag ontvangen wij van u de pensioengevende salarissen voor het jaar 2013 in het eerste kwartaal van 2013. U kunt dit eenvoudig aan ons doorgeven. U ontvangt van ons een email, waarin een excel bestand is meegestuurd. Hierin kunt u de nieuwe salarissen invoeren en per email aan ons terugsturen.

In de pensioenovereenkomst of de pensioenbrief staat hoe voor uw pensioenregeling het pensioengevend salaris wordt vastgesteld. Naast het reguliere jaarsalaris kunt u denken aan
looncomponenten als vakantietoeslag of dertiende maand.

Wijziging pensioenpremie

Na ontvangst van de nieuwe salarissen informeren wij u over de nieuwe premie. Door salarisaanpassingen verandert de premie voor uw pensioenregeling. Als het salaris stijgt, wordt de premie hoger. Daarnaast is het mogelijk dat de premie daalt omdat het salaris van een werknemer niet of in geringe mate stijgt, terwijl de franchise wel stijgt. De hoogte van de franchise staat omschreven in de pensioenregeling of pensioenovereenkomst. Om snel de nieuwe premie vast te kunnen stellen is het dan ook belangrijk dat u de gegevens zo snel mogelijk aan ons doorgeeft.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over deze de salarisaanpassingen contact opnemen met ons kantoor NLPensioen.

Bouw aan je eigen pensioen met NLPensioen

Scroll naar boven